AKT II: The Hag

Odkąd wynaleziono nieśmiertelność, na ulicach Central City zaczęli pojawiać się bogaci nieumarli. Mieli oni żyć wiecznie, ale... najwyraźniej tak nie jest.
Awatar użytkownika
Denadareth
Gdyby mógł, Bobby by zamrugał. Pełnia życia buzującego w Herze bywała czasem... przytłaczająca.
- Hmm... Może właśnie "Golden Trap"? Albo "Skomplikowana sprawa"? Wiesz, większość moich spraw nazywałem wg konkretnych wzorów i wychodziły takie kwiatki jak DH17CW lub GY23J7, więc chyba ja się nie nadaję do wymyślania kryptonimów - powiedział. - To zostawiam tobie.
Wziął ją za przedramię, ścisnął delikatnie, po czym puścił.
- Ale bądź ostrożna, ok? - zapytał. - I nie pisz o tym! A ja postaram się dać ci znać, jak dowiem się coś więcej.
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Dahlien
Pepa oglądała sobie telewizję całkowicie nieświadoma zbliżającego się zagrożenia i machała sobie nóżkami w powietrzu.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Hera zaśmiała się.
- Skomplikowana Sprawa brzmi cudownie. Nikt nie da wiary, że kryją się pod tym poważne rzeczy. W skrócie: Skospra. - Strzeliła do niego z palca i mrugnęła porozumiewawczo.

- Jasne, kotuś, będę będę - obiecała mu, kiedy ścisnął ją za rękę. Jej miękkie ciałko było miło poczuć nawet pod kościstymi paliczkami. - Znaczy, będę ostrożna. Nie będę pisać. Do czasu, aż uzyskam twoje pozwolenie.

Sięgnęła po telefon, by zobaczyć godzinę.
- Dobra, to będziemy w kontakcie. Muszę wracać do roboty. Paa! - Zamachała mu palcami przed nosem i ruszyła z powrotem do agencji.

Cała Hera. Huragan, który się przytrafiał znienacka i równie szybko znikał, zostawiając po sobie burzę porozrzucanych po kątach emocji.
Coś piknęło również i w telefonie Bobbiego.

Nowy e-mail.
Od: luiza.encanton@aapr.cc
Temat: Spotkanie
Będę dostępna dziś o 19:40. Spotkajmy się w moim biurze.
Proszę podać kod gościa przy wejściu: 0041-2045.
Pozdrawiam,
Odpisała z osobistego maila. Chyba wzięła sprawę na poważnie.

Awatar użytkownika
Denadareth
Patrząc za oddalającą się Herą, Bobby najchętniej by westchnął głęboko, oddychając pełną piersią... ale ani nie oddychał ani nie miał piersi. Cóż, w Herze życ starczyłoby dla nich obojga... ale cóż, na razie związała swoje z kim innym. Sama jej przyjaźń i tak była cenna dla Bobiego.
Co w takim razie teraz? Na spotkanie z Lindowem i tą głupiutką świnką miał jeszcze trochę czasu. Miał czas, by zawieźć telefon pani Flaith Lydii do Aegis Consolidated.
Hera, Lydia... jeszcze herbatka z byłą żoną i dzień upłynie mu pod znakiem "kobiety mojego życia i nieżycia".
Veni, rescripsi, discessi

ODPOWIEDZ