Szukam ludzi / dołączę do wątku

Kapłani odpowiedzą tu na Twoje pytania o naturę rzeczywistości. Udzielą też błogosławieństwa przed kolejną podróżą.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bubeusz
Hej, moze ja tez bym dolaczyl? Najwyzej mnie zabijecie, jak nie dam rady xD

A co do dzialu - tak, mysle ze dobrze by bylo zrobic to jak Randomka.

Awatar użytkownika
Denadareth
Jesteś jak najbardziej mile widziany i byłoby wspaniale, gdybyś dołączył. Dla pocieszenia powiem Ci, że chętnie Cię zabiję nawet jeśli będziesz dawał radę.

Na dniach dam Ci znać info co do stworzenia działu.
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Bubeusz
Zaiste jest to najlepszy tekst motywacyjny jaki słyszałem xD No i zachęcił xP

Awatar użytkownika
Nada
Dołączę do wątku :D
O ile współgraczom nie będzie przeszkadzało, że odpisuję mniej więcej raz w tygodniu ;)
Pizza! <3

Awatar użytkownika
Szary Pies
Nie wiem czy nie wykraczam w tym momencie zbyt mocno poza swoje kompetencje szarego gracza, niemniej jednak serdecznie zapraszam do udziału w tej sesji:

viewforum.php?f=37

Świetny świat, znakomity Mistrz Gry i w ogóle dobrze się zapowiada, tyle, że cierpimy na, mam nadzieję, przejściowe, chwilowe, braki w graczach.

Awatar użytkownika
Denadareth
Nie słuchaj go, Nada. Tzn. częściowo go słuchaj.
Świat kiepski, MG tragiczny, ale super byłoby Ciebie mieć i rzadkie odpisy absolutnie nie będą problemem.

Awatar użytkownika
Nada
Nie ma to jak rzucić post, że chętnie dołączę i zniknąć na miesiąc xD
Cała ja xD

Ale tak, nadal szukam czegoś więcej, poza Prawdziwym pogromcą chaosu (cudne to).
Pizza! <3

Awatar użytkownika
Bubeusz
Nadal czegoś szukasz? xD

Awatar użytkownika
Pucha
Ja cały czas szukam kogoś dla Gaasza!
Bardziej klimaty okołomiejskie/pozamiejskie, mało dialogowe (co jest pewnym przeciwieństwem Puchy :D) i niekoniecznie tak intensywnie piszące jak skrzynka Chiusów, którą z Bubeuszem uczynimy najpewniej najdłuższą pod względem liczby postów historią fabularną w jednym temacie xD

Zaznaczę, że plan na Gaasza jest taki, że nie ma być kompanem, w najlepszym wypadku upierdliwą istotą na którą trzeba uważać i może grać do jednej bramki ale ciężko stwierdzić.
tl;dr: Z Gaaszem drużyny pierścienia nie stworzysz ale chętnie zostanę Gollumem w czyjejś fabułce :)

Awatar użytkownika
Denadareth
Ja już "powoli" tracę nadzieję, że Karv i Jon wrócą, więc Sarya jest (cytując Imoen) "chętna i gotowa". Na wypadek gdyby jednak wrócili nie miałbym nic przeciwko, by wątek miał miejsce parę miesięcy po naszym najbardziej intensywnym Eresmesie w historii Calivanu.

Nie mówię, że nie chciałbym grać z Gaaszem, ale Sarya raczej stricte na klimaty miejskie i mocno dialogowe, a na pewno z małą ilością rąbaniny.

Awatar użytkownika
Dahlien
A ja tam sądzę, że Sarya dobrego "rąbanka" by nie odmówiła :P

Awatar użytkownika
Denadareth
"Rżnięcie w tartaku"?

Nie masz jakieś postaci dla Saryi? :P

Awatar użytkownika
Pucha
Denadareth pisze:
30 sty 2023, 10:30
Ja już "powoli" tracę nadzieję, że Karv i Jon wrócą, więc Sarya jest (cytując Imoen) "chętna i gotowa". Na wypadek gdyby jednak wrócili nie miałbym nic przeciwko, by wątek miał miejsce parę miesięcy po naszym najbardziej intensywnym Eresmesie w historii Calivanu.

Nie mówię, że nie chciałbym grać z Gaaszem, ale Sarya raczej stricte na klimaty miejskie i mocno dialogowe, a na pewno z małą ilością rąbaniny.
Gaasz to też nie jest rąbanka raczej ale tak, rozumiem to rozróżnienie, że wszystkie płaszczyzny i sfery ich potencjalnej interakcji zachodzą na obrzeżach ich stref komfortu i to z zasady było by po prostu dziwne xD

Awatar użytkownika
Denadareth
W zasadzie oboje to złodzieje/oszuści (Sarya part-time), więc nie jest niemożliwe, by musieli razem pracować, chociaż chyba czynniki zewnętrzne musiałyby sprawić, że Sarya pracowałaby z Gaaszem.

Awatar użytkownika
Elethain
Siemano! Sesję poprowadzę, chyba moją pierwszą w Nimnaros.

Prawdopodobnie wyprawa w znane-nieznane, a niebezpieczne. Raczej nie będzie niesamowicie długa. Będzie dopasowana do Waszych postaci, ale same ramy sesji oraz jej szczegóły dopracuję jak poznam ekipę z którą będę miał pracować. Potrwa to trochę czasu, gdyż chcę żeby była to kompletna historia, od początku do końca. Nie obiecuję natychmiastowych odpisów 24/7, ale mimo to jestem ciekaw jak sprawdzę się w roli MG.

Sesja prowadzona będzie jako stolik - w ramach uniwersum Nimnaros i w obecnym czasie, ale z dopuszczeniem dowolnych postaci, także tych, które w historii nie są już obecne, albo takich, które utknęły w innych wątkach. Najważniejsze jest dla mnie, żeby dać Wam najlepszą sesję jaką jestem w stanie wyprodukować, bez żadnej bariery wejścia i bez ceny minimalnej.

Szukam trzech lub czterech osób, nie więcej, nie mniej. Postać - dowolna, z dowolnymi talentami. Przyjmuję życzenia odnośnie tego co chcielibyście, żeby pod kątem dalszego rozwoju Waszej postaci się tam wydarzyło - prosiłbym o sygnał na PW gdybyście mieli ochotę na coś konkretnego do napisania. Nie gwarantuję, że zostanie to w 100% wykorzystane, ale obiecuję, że będę to mieć na uwadze planując Waszą sesję.

Aktywności wymagać nie będę, gdyż byłaby to z mojej strony czysta hipokryzja, ale w sytuacji obsuwy miejcie na uwadze, że w razie czego przejmę prowadzenie Waszej postaci na dany moment, żeby historia szła dalej. Wskazany byłby za to kontakt, żebym w razie czego był w stanie Was zapytać co Wasza postać zrobiłaby w danej sytuacji.

No i rezerwuję sobie prawo do nękania Waszych postaci na każdym kroku. :-)
art: Aboy Ningthouja @ Artstation

Awatar użytkownika
Bubeusz
Noo i wreszcie jakies wyzwanie, w ktorym Ancia bedzie mogla sie zrealizowac! Count me in :)

Awatar użytkownika
Pucha
Nie mam pojęcia jak uzasadnić fabularnie cokolwiek z Gaaszem ale wyrażam gotowość o7

Awatar użytkownika
Elethain
Dzięki za odzew i za zainteresowanie! Na szczęście fabularne uzasadnienia będą na mojej głowie i postaram się w tym zakresie wykazać inwencją twórczą. :D Póki co wygląda na to, że trzymamy się jeszcze postaci funkcjonujących w Nimnaros na czystych, normalnych zasadach - jeżeli nasza ostatnia (przedostatnia? :)) postać w ekipie też taka będzie, to w tym momencie klepniemy sobie z tego cosik fabularnego, mającego wpływ na miasto. Wbrew pozorom Ancia i Gaasz to póki co rewelacyjna kombinacja.
art: Aboy Ningthouja @ Artstation

ODPOWIEDZ